SYNERGY OMEGA 3-6-9 1300mg

ЦЕЛОКУПНО ЗДРАВЈЕ И ДОБРО РАСПОЛОЖЕНИЕ

Што претставува Synergy Omega 3-6-9 1300mg?

Omega 3-6-9 1300mg e 100% природен додаток на исхрана од концентрирано масло на ленено семе, канола масло, масло од црна рибизла и масло од семки од тиква. Тоа е богато со омега 3 незаситени масни киселини (Aлфа линолеинска киселина-АLA), Омега 6 (Линолеинска киселина-LA), Омега 9 (Олеинска киселина-OA) и витамин Е. Најновите испитувања покажуваат дека омега масните киселини имаат најдобар ефект кога се земаат во комбинација 3-6-9, отколку кога се земаат поединечно и тие треба да се внесуваат постојано бидејќи организмот не може да ги синтетизира (есенцијални).

Омега 3 помага во одржување на нормално ниво на триглицеридите и холестеролот во крвта. Омега 6 го зајакнува имунитетот и помага во создавање на некои неуротрансмитери кои учествуваат во одржување на расположението и сонот. Омега 9 учествува во намалување на атеросклеротичните промени, има заштитна улога и го подобрува имунитетот.

Опис

Дејство на Omega 3-6-9 1300mg

Омега 3 масните киселини значително го намалуваат нивото на вкупниот и лошиот (LDL) холестерол во крвта и се од голема помош при третманот на многу срцеви и циркулаторни заболувања бидејќи го намалуваат покачениот крвен притисок и спречуваат акумулација на тромбоцити на ѕидовите на артериите со што се намалува ризикот од инфаркт. Докажано е дека омега масните киселини ја смалуваат содржината на арахноидонската киселина во мембраните на тромбоцитите и леукоцитите, а го зголемуваат еукозапентуатот, кој го кочи натрупувањето на тромбоцитите во крвните садови. Омега масните киселини влијаат на контракцијата на срцевиот мускул, тие ја смалуваат силата на срцевата контракција (инотропниот одговор) на т.н. алфа-адренергични стимулации, а со тоа го смалуваат оштетувањето на исхемичното срце.

Омега-6 има силно влијание на имунолошката функција ослободувајќи лимфокинини кои ги активираат клетките на имунолошкиот систем за одбрана на организамот. Омега-6 есенцијалната масна киселина учествува во создавањето и излачувањето на некои хормони од хипофизата, тироидната и адреналните жлезди и така директно или индиректно учествува во создавањето на имунолошкиот систем во организамот. Таа учествува и во создавањето и прифаќањето на некои неуротрансмитери кои учествуваат во одржувањето на расположението и сонот и во подобрување на меморијата и концентрацијата.

Омега-9 (олеинска масна киселина) не спаѓа во есенцијалните масни киселини, но преставува добар партнер на претходните две омега масни киселини. Според научните сознанија учествува во намалување на атеросклеротичните промени, го подобрува имунолошкиот систем и има заштитна улога.

Омега масните киселини учествуваат во создавање на простагландини. Простагландините се соединенија слични на хормоните кои имаат функција во регулирање на болката и отоците, помагаат во одржувањето на нормалниот крвен притисок, на нивото на холестеролот и учествуваат во преносот на нервните импулси.

Омега 369 масните киселини се неопходни и за одржување на здравјето на кожата:помош при алергии, акни, егземи псоријаза и првут, а тие се и одличен стимуланс кој го забрзува метаболизмот со што овозможува побрзо согорување на масните наслаги во организмот.

Успешно се користи како додаток при мултиплекс склероза.

Предности на Synergy Omega 3-6-9 1300mg

  • Високо концентрирано и природно растително масло.
  • Произведено и регистрирано со иновативна современа технологија.со цел да се зачуваат природниот вкус и нутритивните вредности.

Дополнителни информации

Состојка / Ingredients / Përbërje

Количина / Amount / Sasi

Natural oil mixture

1300 mg

Omega-3 (Alpha-linoleic acid)

650 mg

Omega-6 (Linoleic acid)

260 mg

Омега 9 (Олеинска киселина)Omega 9 (Oleic acid)

260 mg

Vitamin E (Dl-alpha tocopherol)

1 mg

Дозирање / Dosage / Dozimi

Една-две капсули на ден после оброк.
One to two capsules per day, after meal.
Një-dy kapsula në ditë pas ngrënies.