NPA е водечка трговска асоцијација за додатоци во исхраната, природна и спортска исхрана, медицинска и функционална храна, пробиотици и природни производи за лична и домашна нега.

Основана во 1936 година, Асоцијацијата за природни производи (Natural Products Association) е најголемата и најстара непрофитна организација посветена на индустријата за природни производи. Во NPA членуваат над 700 компании кои сочинуваат повеќе од 10.000 локации за малопродажба, производство, трговија на големо и дистрибуција на природни производи, вклучувајќи храна, додатоци во исхраната и помагала за здравје и убавина. NPA обединува разновидно членство, од мали продавници за здрава храна до големи производител на додатоци во исхраната.

NPA е препознатлива по силното лобирање во Вашингтон, каде што служи како надзорна институција за регулаторни и законодавни теми. Во 1994 година, NPA одигра клучна улога во носењето на Dietary Supplement Health and Education Act (DSHEA). Оваа важна законска регулатива воспоставува рамнотежа помеѓу потребата на потрошувачите да имаат пристап до информации за безбедни и ефективни додатоци во исхраната, истовремено зачувувајќи го интересот на владата за заштита на јавноста од небезбедни производи и лажни и погрешни тврдења.

Дознајте повеќе за NPA на следниот линк: https://www.npanational.org/

Add to cart