SYNERGY MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN

МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ СО ЛУТЕИН

Што претставува MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN ?

MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN  е супериона формула која ги содржи сите витамини и минерали неопходни за одржување на доброто здравје. Помага во метаболизмот на јаглени хидрати, масти и протеини.

Витамините и минералите се природни материи кои му се потребни на нашиот организам за негов раст, развој и правилно функционирање. MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN содржи антиоксиданси – витамини и микроелементи во препорачани дневни дози и се употребува како превенција од некои заболувања и одредени здравствени состојби.  Целта на нивната примена е да се надомести недостатокот што може да појави поради неквалитетна исхрана, или консумирање на храна со мали количини на витамини и минерали.

Опис

Дејство на MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN

Користа од примањето мултивитамини и минерали е огромна и повеќекратна. Покрај придржувањето кон правилната исхрана, потребно е дополнително внесување на витамини и минерали во адекватни дози за обезбедување на максимална нутритивна поддршка. 

Истражувањата покажале дека најголема корист од редовно земање на додатоци од мултивитамини и минерали имаат хронично болните лица и постарите лица. Воочено е дека кај нив се намалува зачестеноста од инфекции и воспаленија, а при мерење на теломерите од хромозомите е докажано дека со земањето на мултивитамини може да се продолжи и животниот век.

Лутеинот има способност да го заштитува човековото тело од фототоксичното оштетување и од токсичните ефекти на слободните радикали, ултравиолетовото зрачење од сонцето, зрачењето од компјутерите и телевизорите, вештачкото осветлување и сл. Лутеинот е присутен во макулата на човечката ретина и во човековите микро-кристални очни леќи и игра важна улога во заштитата од старечката макуларна дегенерација и катаракта  Откако ќе се внесе лутеин во организмот, тој се таложи на macula lutea (жолта дамка) и ретината, како и во леќата на окото. Поради неговиот недостиг настануваат дегенеративни промени во овие делови на окото.

MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN дава поддршка на целокупното здравје и благосостојба:

  • Неутрализирајќи го штетното влијание на слободните радикали го подобрува имунолошкиот систем на организмот.
  • Придонесувајќи за одржување на нормална срцева функција и активноста на крвните садови.
  • Подобрувајќи го расположението и когнитивните способности.
  • Обезбедувајќи нормална густина на коските и нормална функција на мускулите.
  • Учествувајќи во формирање на крвни елементи и клеточни мембрани.
  • Придонесувајќи за одржување на нормален вид, кожа, коса, слузница, заби.
  • Намалувајќи го стресот и исцрпеноста и подржувајќи го нормалното функционирање на нервниот систем.
  • Одржувајќи го целокупното здравје на организмот.

Предности на SYNERGY MULTIVITAMINS & MINERALS WITH LUTEIN

  • Содржи препорачани дози на сите витамини и минерали наменети за орална употреба.
  • Истражувањата што се вршени на Харвардскиот универзитет покажуваат дека употреба на дневна доза од 6 mg лутеин, го намалува оштеувањето на макулата за 40 %.

Дополнителни информации

Состојка / Ingredients / Përbërje

Количина / Amount / Sasi

Vitamin A (Retinyl Acetate)

800 mcg

Beta carotene (Provitamin A)

6mg

Vitamin C (Ascorbic Acid)

80 mg

Vitamin D (Cholecalciferol)

10 mcg

Vitamin E (D-alpha tocopherol)

30 mg

Vitamin B1 (Thiamine Hydrochloride)

4 mg

Vitamin B2 (Riboflavin)

4 mg

Vitamin B3 (Niacin)

16 mg

Vitamin B6 (Pyridoxine Hydrochloride)

6 mg

Folic Acid

400 mcg

Vitamin B12 (Cyanocobalamin)

9 mcg

Biotin (D-biotin)

150 mcg

Pantothenic Acid (D-calcium Pantothenate)

10 mg

Calcium (Carbonate)

160 mg

Phosphorus (Calcium Hydrophosphate)

125 mg

Magnesium (Oxide)

100 mg

Zinc (Oxide)

15 mg

Iron (Ferrous Fumarate)

18 mg

Copper (Sulphate)

2 mg

Manganese (Sulphate)

2 mg

Iodine (Potassium Iodide)

150 mcg

Chromium (Chloride)

120 mcg

Potassium (Chloride)

40 mg

Molybdenum (Sodium Molybdate)

25 mcg

Selenium (Sodium Selenite)

50 mcg

Lutein

3 mg

Vitamin K (Phylloquinone)

30 mcg

Дозирање / Dosage / Dozimi

Една капсула на ден после оброк.
A capsule per day, after the meal.
Një kapsulë në ditë pas ngrënies.