SYNERGY RelaX’in

ПРИРОДНА ПОДДРШКА НА РАСПОЛОЖЕНИЕТО

Што претставувa RelaX’in

RelaX’in е комплекс од неколку компоненти кои во организмот учествуваат во синтезата на невротрансмитерите серотонин и допамин.

Идеалниот баланс и нормалните нивоа на серотонин и допамин во организмот се неопходни за нормалната психичка состојба на човекот. Секое отстапување, може да доведе до сериозни последици. На пример, зголемен серотонин заедно со намалениот допамин доведува до високи нивоа на стрес и анксиозност. Намалување на нивото на серотонин, води до зголемување на стравот и намалување на когнитивната функција (како што е способноста за проценка на ситуации). Намалениот серотонин може да предизвика зголемување на импулсивното однесување (алкохолизам, прејадување итн), а во комбинација со намален допамин може да резултира со големи промени во расположението и депресија.

Опис

Дејство на RelaX’in

RelaX’in содржи 5-HTP од Griffonia sinplificata, витамин Б6, тирозин,глутамин, тианин, триптофан, SAM-e ( S-аденозилметионин). Сите учествуваат во синтеза на невротрансмитерите серотонин и допамин.

Зголемена концентрација на серотонин и допамин го зголемуваат расположението, помнењето, логичното размислување, вниманието, одржување на сонот, координација и контрола на фините движења и помош при откажување од штетните навики (алкохол,пушење).

5-HTP (5-Hydroxytryptophan) е соединение произведено во организмот од амино киселината триптофан. Тоа е претходник на невротрансмитерот серотонин и хормонот мелатонин.

Се произведува од семето на африканско растение Griffonia simplicifolia.

5-HTP делува во мозокот и централниот нервен систем во зголемување на производството на серотонин. Серотонинот е хормонски невротрансмитер кој помага да се регулира анксиозноста, среќата и расположението.

5-HTP учествува во подобрување на расположението,контрола на апетитот, одржување на сонот и олеснување на симптомите на фибромијалгија.

Витамин Б6 придонесува за нормална психолошка функција и промоција на здравјето на нервниот систем.

Тој учествува во синтеза на невротрансмитери:  серотонин, допамин и мелатонин.

Тирозин е невротрансмитер и аминокиселина која ја потикнува мозочната активност. Значаен е за синтеза на норадреналинот, адреналинот, серотонинот, допаминот, ја намалува потиштеноста, раздразливоста, заморот. Тирозинот се користи како дополнително средство во третман на депресија и несоница.Пролонгирана употреба влијае позитивно на подобрување на меморијата.

Глутамин има различни функции во рамките на човечкиот мозок и е вклучен во промени на расположението, вознемиреност,раздразливост или несоница. Оваа супстанца ја зголемува меморијата и концентрацијата.

Тианин е аминокиселина која го релаксира големиот мозок без да предизвика поспаност. Клинички студии потврдиле дека го намалува стресот и анксиозноста кај лица кои доживуваат стресни ситуации. Влијае позитивно во менаџирање на крвниот притисок и го подобрува имунитетот. Испитувањата покажале дека во комбинација со кофеинот може да ги подобри когнитивните и физичките активности.

Триптофан е есенцијална амино киселина која телото ја претвара во 5-HTP, а потоа во серотонин (хормон на среќата) кој пренесува сигнали помеѓу нервните клетки и влијае на расположението. Се препорачува при симптоми на ПМС, депресија, несоница и др.

SAM-e ( аденозилметионин) е соединение кое природно се создава во телото а како додаток на исхрана помага во состојба на депресија. Некои научни студии открија дека може да најде примена во третман на болка од остеоартритис.

Дополнителни информации

Состав:

  • L-5-HTP (5-хидрокситриптофан од Griffonia Simplicifolia)100mg,
  • Витамин Б6 (Пиридоксин хидрохлорид) 3mg,
  • Заштитен микс (Л-тирозин; Л-глутамин; Л-тианин; Л-триптофан; САМ-e/С-      аденозилметионин)100mg

Препорачано дозирање: Една до две (1-2) таблети дневно, по оброк

Предности на Synergy RelaX’in:

  • Природна поддршка на расположението
  •  Содржи природен 5-HTP од Griffonia Simplicifolia и активен витамин Б6
  • Идеален сооднос во комплексот од тирозин, глутамин, тианин, триптофан и SAM-e (S-аденозилметионин)
  • Таблети со продолжено ослободување (овозможува дејствување на активната компонента во текот на целиот ден)
  • Произведено во САД со GMP сертификат
  • Не содржи пченица, глутен, погоден за вегани

Дополнителни информации

Состојка / Ingredients / Përbërje

Количина / Amount / Sasi

D-Mannose

420 mg

Cranberry extract

200 mg

Vitamin C

15 mg

Дозирање / Dosage / Dozimi

Една капсула три пати дневно, 10-20 дена.
One capsule, three times a day, for 10-20 days, or how is recommended by a doctor or pharmacist.
Një kapsulë tri herë në ditë, 10-20 ditë.